marți, 31 ianuarie 2023

31 IANUARIE - zebre si o ciocolată caldă ...

E frig și ar merge o ciocolată caldă, nu-i așa? Perfect! Astăzi este Ziua Națională a Ciocolatei Calde. E drept că este sărbătorită în SUA, dar ne putem adapta. 


Ce planuri aveți pentru prânz? Nu uitați că sărbătorim și Ziua Verzei de Bruxelles. Mă rog, o putem importa tot de la americani. Cea mai mică varză de Bruxelles are dimensiunile unei biluțe de sticlă (de la jocurile pentru copii), iar cea mai mare poate atinge mărimea unei mingi de golf. Unora li se pare amară; să nu îi contrazicem, pentru că acest lucru se datorează unei anumite gene. Dacă miroase a sulf în casă, fuga la bucătărie: se arde varza!







Americanii nu se plictisesc nicicum: tot astăzi celebrează și Ziua Costumului de Gorilă (folosit de Halloween, la baluri mascate, în filme etc). Primul costum de maimuță a fost realizat în 1920 de Carlos Cruz Gemora, artist la Hollywood. 









Hell Is Freezing Over Day vine tot de la americani și pare un fel de La Paștele Cailor. Este marcată mai ales în emisfera nordică a Americii și vine de la 'when Hell freezes over'. Dar cu siguranță inițiatorii au fost influențați și de temperaturile scăzute, specifice acestei perioade a anului. 


Dacă nu v-a convins nimic până acum, puteți îmbrățișa un economist, pentru că americanii sărbătoresc astăzi și Hug An Economist Day. Dacă nu cunoaștem personal niciun economist, putem învăța mai multe despre economie. Sigur nu dăunează.



Sau ne putem îndrepta spre artă. Pentru că da, tot americanii, au astăzi Inspire Your Heart With Art Day. Muzica, pictura, spectacolele ne lărgesc orizontul și ne inspiră. Așa că, lăsați-vă inspirați de artă.





International Zebra Day/ Ziua Internațională a Zebrei atrage atenția asupra condițiilor de viață și modului în care declinul populației de zebre poate fi oprit. În prezent, trei tipuri de zebre trăiesc în sălbăticie: Grevy (destul de rare), obișnuite și zebre de munte. Quaggas este o specie dispărută din 1878. Dungile zebrelor sunt unice, asemănătoare amprentelor degetelor umane. Puii de zebră se pot ridica în picioare la doar 6 minute după naștere. În general, zebrele dorm în picioare.



Eh, acum să vă văd. Vă tentează? National Backward Day. Americanii sunt încurajați în această zi să facă totul invers. Sarah Nicole Miller și Megan Emily Scott sunt inițiatoarele acestei sărbători. Le-a venit ideea la o fermă, în timp ce mulgeau vacile. În prezent, în unele școli, elevii poartă hainele pe dos, pantofii inversați (stângul în piciorul drept), își scriu numele de la coadă la cap. Puteți încerca să scrieți o poezie invers/ reverse poem. Până una-alta, cică nu curățăm corect banana: coaja ar trebui desprinsă începând de la bază spre vârf. Știați că pinguinii nu pot merge înapoi?




Tot astăzi, americanii serbează Ziua Scotch-ului/ National Scotch Tape Day. Știați că băncile foloseau banda de scotch pentru a lipi bancnotele deteriorate în timpul recesiunii? Pe de altă parte, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, banda de scotch era achiziționată doar de armată, fiind prohibită pentru populație. 





surse foto: www.wikipedia.org și www.heynatayle.com/




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu