sâmbătă, 25 februarie 2023

23 WEEKENDURI PE CALEA VICTORIEI



Nicu
șor Dan, Primarul General al Bucureștiului, a anunțat pe pagina sa FB că a apărut aprobarea Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice pentru proiectul "Străzi Deschise - București, Promenada Urbană, 2023".

Evenimentul va avea loc în perioada 29 aprilie - 8 octombrie 2023 și a ajuns la a treia ediție.





Succesul de anul trecut ne determină să credem că și în 2023 vom fi la înălțimea așteptărilor și vom avea parte de o experiență frumoasă., spune Primarul Capitalei.







În 2021, proiectul s-a desfășurat în perioada 29 mai - 17 octombrie și a cuprins șapte zone: de la Grădina Kiseleff la Dâmbovița și de la Grădina Icoanei la Grădina Cișmigiu, adică 34 străzi sau 11.66 km artere.





În 2022, pietonii s-au putut bucura de proiect timp de 23 weekenduri, între 30 aprilie și 16 octombrie, când câteva zone din centrul Capitalei au devenit pietonale: Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața George Enescu, Piața Universității, Bulevardul Unirii, cărora li s-a adăugat Șos Kiseleff. Promenada Urbană s-a întins pe 35 străzi. Aproximativ 700,000 bucureșteni au participat la 800 evenimente (activitati culturale: dans contemporan, teatru de stradă, teatrul de păpuși al Teatrului de Animație Țăndărică, momente artistice ale Circului Metropolitan București, statuile vivante ale Teatrului Masca, concerte pop, spectacole de percuție și ritm ale Școlii Populare de Artă București, activități sportive și educaționale pregătite  de instituții culturale, operatori culturali privați și antreprenori HoReCa, zone de joacă și mișcare pregătite de Proedus) la care au luat parte 1000 artiști, fiind implicate 50 instituții. Ediția de anul trecut a marcat și o premieră, întrucât evenimentul s-a extins și în alte sectoare ale Capitalei (în Rahova, Bucureștii Noi etc). Calea Victoriei a devenit în 2022 “cel mai vânat loc de promenadă din oraș’, după cum spun reprezentanții proiectului Străzi Deschise.




Conceput ca un experiment urban în context pandemic, „Străzi deschise” are ca scop reconectarea afectivă a bucureştenilor cu oraşul în care locuiesc şi redescoperirea plăcerii de a-şi petrece timpul în spaţiul public, dar și revitalizarea unor artere principale ale orașului”. (Creart)

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu