vineri, 23 iulie 2010

Toti copiii sunt importanti!

Am dat peste o carte foarte interesanta: 'The Boy Who Changed the World' (Baiatul care a schimbat lumea). Sper sa apara curand si in limba romana. M-am gandit sa va ofer un scurt fragment, in speranta ca va trezesc curiozitatea pentru aceasta lectura.

'O sa va povestesc despre un baiat care a schimbat lumea. Se numea Norman Borlaug si locuia in Iowa. Ii placea sa joace fata-ascunselea cu surorile lui mai mici, in lanul de porumb al tatalui sau.
Norman era inalt si suplu si avea parul blond ca matasea de porumb.
Tatal lui ii amintea mereu cat de important este porumbul si ca exista oameni care nu au ce manca. Norman isi dorea sa schimbe acest lucru creand niste seminte speciale care sa hraneasca mai multi oameni.
Asa ca a salvat mai mult de 2 miliarde de oameni!
Norman a schimbat lumea.'

Autorul acestei carti, Andy Andrews, spune ca a vrut sa ofere copiilor dovezi ca sunt importanti: fiecare actiunea a noastra conteaza. Cartea sa este mai mult decat literatura: este o lectie de incurajare oferita copiilor, cu dragoste. Fiecare miscare pe care o facem, fiecare cuvant pe care il spunem influenteaza viata cuiva si schimba lumea. Modeleaza lumea.

Sunt sigura ca veti urmari prezentarea cartii cu interes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu